Valódi tűzfegyverek, valódi élmények!
Élménylőtér-Somogyaszaló

Mesterlövész puskák

Tula MC 12

Tula MC 12

Az orosz fegyvergyártás évszázados fellegvárában, Tulában készült. A még precízebb sütés érdekében gyorsítóval szerelték. Ínyenceknek ajánljuk mind a két puska kipróbálását.


Mosin-Nagant

Mosin-Nagant

Az első és a második világháborúban az orosz/szovjet mesterlövészek használták a puska távcsővel szerelt változatát, a gyalogság a nyílt irányzékú kivitelt kapta. A fegyver leghíresebb használója Vaszilij Zajcev mesterlövész volt a sztálingrádi ostromnál, aki igazoltan 228 ellenséges katonát lőtt le ezzel a típusú fegyverrel, a legtávolabbit 800 méterről. Vaszilij Zajcevről film is készült, itthon „Ellenség a kapuknál” címmel látható. A nálunk kipróbálható fegyver eredeti orosz mesterlövész távcsővel szerelt, 1939-es gyártmányú, ezért biztosan használták is a II. világháborúban. Beépített tára 5 lőszer befogadására alkalmas, kalibere 7,62 x 54R.


Dragunov (Tula SZVDN)

Dragunov (Tula SZVDN)

A hidegháború idején kifejlesztett orosz félautomata mesterlövész fegyver, a magyar hadsereg jelenleg is használja. Az „Amerikai mesterlövész” filmben is látható ez a fegyver, a főhős mesterlövész ellenfele használja igen eredményesen. Az Élménylőtéren az eredeti, jellegzetes mesterlövész távcsővel és csőszájfékkel szerelt puskával lőhet. A fegyver 7,62 x 54R kaliberű, 10 lőszeres tárral.

Tekintse meg használat közben: