Valódi tűzfegyverek, valódi élmények!
Élménylőtér-Somogyaszaló

Újra hazai egyesület színeiben szerzett aranyat

Bajnokként tért vissza Lipcsik

Új egyesület színeiben aratott sikert Lipcsik István, aki a 2004-es évig skeet versenyszámban a SELE tagjaként értel remek eredményeket.

Tagja az élmezőnynek

Lipcsik István nemcsak a kétezres évek elején, de az elmúlt években is rendre a sportág magyar élmezőnyéhez tartozott. Jól bizonyítja ezt, hogy ugyanebben a versenyszámban tavaly és tavaly előtt is második volt az országos bajnokságon. Igaz akkor még a BEFAG LK (Keszthely) színeiben indult, mivel csak MSSZ-tag egyesület nevezhet az országos bajnokságra versenyzőt, az Élménylőtér SE pedig még nem is létezett.

UGYAN egykori klubja rég megszűnt, ám tavaly megalakították az Élménylőtér Sportlövő Egyesületet. A kaposvári székhelyű klub lőtere a szintén tavaly elkészült somogyaszalói létesítmény. Az egyesület idén lépett be a Magyar Sportlövők Szövetségébe.

Gyenesdiáson rendezték a Futócél Országos Bajnokság küzdelmeit – mondta nyilatkozta lapunknak Lipcsik István. – Az 50 méteres úgynevezett L (lassú), 30 lövéses nemzeti versenyszámban az Élménylőtér SE sportolójaként sikerült országos bajnoki címet nyernem. A 279 köregységgel a másodikkal azonos eredménnyel zártam, ám mivel én a 30-ból több tízest lőttem (19 db), így én nyertem. A nemzeti versenyszám lényege, hogy bárki indulhat (most is sok profi sportoló volt a mezőnyben), de minden olyan segédeszköz tiltott, amit csak a versenysportban alkalmaznak. Ennek megfelelően nem használható extra lövészkabát, tilos a csősúly a fegyveren. Csak normál távcsővel lehet lőni, speciális futóvadlövő távcsővel nem.